Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ, Ώρα 23.30, Τετάρτη 9.2.2011

Του Τάσου Σταυρόπουλου

  • Ωρα 19.00, μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. 5.000 κάτοικοι, όλες οι ηλικίες. Γονείς με μικρά παιδιά. Υπάρχει αγανάκτηση, θυμός. Το κλίμα βαρύ. Το φυτίλι περιμένει τη σπίθα για να ανάψει. 20.00, μεγάλη πορεία προς τη λεωφόρο Λαυρίου, στο μπλοκ της Κερατέας. Απέναντι τα ΜΑΤ. Χωρίς επεισόδια. Με μικρά παιδιά στην πορεία, οποιαδήποτε συμπλοκή επικίνδυνη.
  • Έκλεισαν πάλι οι κάτοικοι το δρόμο για το Λαύριο. Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας χρειάζεται την παρουσία μας. Σε μια κρίσιμη καμπή τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει σύντομα με πολλούς εργαζόμενους να βρεθούν μια μέρα κοντά τους. Από ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει ελπίδα για κάποια συμπαράσταση. Μέχρι 24ωρη για αποσυμπίεση…..
  • Η Κερατέα πρέπει να νικήσει. Χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη νίκη. Η βία της αστυνομίας έχει πεισμώσει όλους τους κατοίκους. Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Αν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο.
  • Η πόλη βομβαρδισμένη. Σε πολλά σημεία του κεντρικού δρόμου πολλές πέτρες. Από το χθεσινό πετροπόλεμο. Η αστυνομία έμπαινε σε σπίτια και χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά .της. Κυβερνητική απόφαση παρά απώλεια ψυχραιμίας εκ μέρους της αστυνομίας. Η εφαρμογή του μνημονίου θα φασιστικοποιεί την κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Η βία της εξουσίας θα αυξάνει. Η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: