Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Σε μια περίοδο περικοπών μισθών ακόμα και από χαμηλόμισθους εργαζόμενους, ακόμα και από εργαζόμενους στους οποίους ο μισθός καταβάλλεται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση η κυβέρνηση προκαλεί αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα διόδια.

Τις ημέρες αυτές σε δεκάδες σημεία στην Αττική γίνονται δράσεις ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων. Χιλιάδες πολίτες κάνουν πράξη το «δεν πληρώνω το χαράτσι», μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

Την ίδια στιγμή και μπροστά στο διογκούμενο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια χυδαία επίθεση από υπουργούς και ΜΜΕ. Ο Υπουργός κ. Ρέππας μιλάει για τζαμπατζήδες ξεχνώντας πως οι πραγματικοί τζαμπατζήδες είναι οι συνάδελφοί του Υπουργός Παιδείας (απλήρωτοι ωρομίσθιοι – αναπληρωτές), ο Υπουργός Υγείας (απλήρωτες εφημερίες γιατρών), καθώς και άλλοι (υπουργοί και εργοδότες).


 

Στηρίζουμε τις κινήσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην πληρώνουν τα προκλητικά χαράτσια της κυβέρνησης. Δεν πληρώνουμε λοιπόν εισιτήρια σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ και δεν πληρώνουμε διόδια (ούτε στην Αττική Οδό).


 

Την Κυριακή 6/2 συμμετέχουμε στο άνοιγμα των διοδίων όλης της χώρας που οργανώνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: