Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με την εισήγηση της ΟΛΜΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Παλλήνη 20.11.2010

Σχετικά με την εισήγηση της ΟΛΜΕ

1.Το Δ. Σ της ΟΛΜΕ εισηγείται στις Γ.Σ των ΕΛΜΕ:

  • «24ωρη απεργία στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με επίκεντρο την αντίθεσή μας στο νέο μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Καλούμε και την ΑΔΕΔΥ να πάρει σχετική απόφαση συμμετοχής.
  • Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργία μέχρι τις επόμενες ΓΣ του κλάδου όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στους μισθούς μας.
  • Νέες Γ.Σ ΕΛΜΕ αμέσως μετά για την κλιμάκωση του αγώνα.
  • Καμπάνια για την ενημέρωση των συναδέλφων για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων που απορρέουν από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και την εφαρμογή του μισθολoγίου.»

2. Η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν ήδη προκηρύξει απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου. H πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ δεν έχει καμία πρακτική σημασία, εφόσον είναι αυτονόητη η συμμετοχή του κλάδου στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

3. Είναι γεγονός ότι κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει (6) 24ωρες απεργίες , για να καταγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς οι απεργίες αυτές να έχουν ως στόχο την ανατροπή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

4. Οι απεργίες αυτές είχαν συμμετοχή με μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Η απεργία της 5ης Μαΐου και το συλλαλητήριο τρόμαξε και την κυβέρνηση και την Ε.Ε-ΔΝΤ. Βοηθούσης της δολοφονίας των τριών υπαλλήλων της MARFIN κατάφεραν να περιορίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην επόμενη απεργία και το συλλαλητήριο.

5. Ευθύνη για το ξεφούσκωμα της απεργίας δεν έχει μόνο η τρομοκρατική πολιτική που ασκούν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, αλλά και οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που «σύρονταν» και «σύρονται» σε 24ωρες απεργίες για το «θεαθήναι» και δεν εντάσσονται σε μια στρατηγική να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την πιο αντιλαϊκή πολιτική μετά την μεταπολίτευση.

6. Χωρίς τη συνδρομή των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ η κυβέρνηση Παπανδρέου δε θα μπορούσε να αφαιρέσει «αβρόχοις ποσίν» ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Όταν η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς, συντάξεις, δώρα, καταργεί συλλογικές συμβάσεις, ετοιμάζεται για απολύσεις, έχει βυθίσει την οικονομία σε ύφεση και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των τραπεζών, είναι τραγικό για τους εργαζόμενους να προκηρύσσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εθιμοτυπική 24ωρη απεργία την ημέρα που ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός.

7. Η πολιτική της κυβέρνησης, μνημονίου ,ΔΝΤ και ΕΕ δεν ανατρέπεται χωρίς τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Απαιτείται συντονισμός όλων των σωματείων που έχουν τη βούληση να οργανώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν κερδίσει με αίμα. Σωματεία που δεν υπερασπίζονται τους εργαζόμενους σε μια τέτοια συγκυρία που το σύστημα μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

8. Η Ενότητα αριστερών καθηγητών δεν τρέφει αυταπάτες για την τακτική της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Παρά τις σοβαρότατες ενστάσεις που έχει, θα δώσει τη μάχη για τη απεργία της 15ης Δεκεμβρίου με την ελπίδα ότι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων θα ανοίξει το δρόμο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις όχι μόνο για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.

9. Η Ενότητα αριστερών καθηγητών δεν αποδέχεται την πρόταση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ για εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργία, «όταν δοθεί σχέδιο μισθολογίου ή εξαγγελθούν με οποιοδήποτε τρόπο περικοπές στους μισθούς μας». Ήδη η κυβέρνηση με τον νέο προϋπολογισμό αυξάνει το ΦΠΑ στα τρόφιμα, εξαγγέλλει περικοπή μισθών και συντάξεων, μειώνει τις δαπάνες για την παιδεία κάτω από 3%. Η λιτότητα έχει φέρει ύφεση, μείωση του ΑΕΠ 4.5%, ανεργία, πτώση κατανάλωσης, πληθωρισμό 5.2%. Σχολεία και νοσοκομεία εμφανίζουν και θα εμφανίσουν τραγική εικόνα. Με λίγα λόγια η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου ναυαγεί. Η ΟΛΜΕ οφείλει, με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, να αναλάβει πρωτοβουλία για συντονισμό της αντίδρασης απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα.Η Ενότητα προτείνει για το πρόγραμμα δράσης:


1.
Η ΟΛΜΕ μέχρι 20 Γενάρη να προτείνει στις Γ.Σ των ΕΛΜΕ πρόγραμμα δράσης που θα αποβλέπει στην ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, και σε συντονισμό με άλλους κλάδους, δηλ. επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις(απεργίες-συλλαλητήρια) μέχρι τελικής νίκης. Η μορφή των απεργιών είναι εύκολο να καθοριστεί, αρκεί όλοι να αποδεχτούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επαναληφθούν οι 24ωρες απεργίες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς της ΑΔΕΔΥ, που απέβλεπαν στην αποσυμπίεση της οργής των εργαζομένων.2. 3ωρη στάση και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 6 Δεκεμβρίου, επέτειο δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου.3. Συντονισμό με άλλους κλάδους ,σε περίπτωση που ξεσπάσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ,πριν τον Γενάρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: